tisdag 23 februari 2010

Tågresa..

Ja.. här sitter jag på tåget från Göteborg mot Hässleholm. Utanför fönstret skiner solen och marken är alldeles vit av snö. I sätet mitt emot mig ligger Jasmine och njuter. Under bordet ligger Triton och Vira och småsnarkar.

Vad är det som hänt sedan jag skrev här senast. Då hade vi varit på vår underbara promenad. Det var förra lördagen det. På söndagen kom Eva, Märta och Matilda. Med sig hade de Wilma och Wiola. De hade ju sportlov där uppe så de passade på att hälsa på i några dagar. De stannade i tre nätter och det var jättemysigt med en massa tjejer i lägenheten.. alltså tre mer än vanligt.. ;) David passade på att åka till Finland och jobba lite så han fick lite lugn och ro. Haha.

Jag var lite trött senare i veckan och har urinvägsinfektionskänningar och har lämnat prov. Har även lite temp hela tiden.. mellan 37,5 och 38. Tyvärr så har jag inte fått hjälp än för de skickade iväg det på odling. Hoppas jag får svar snart för jag orkar inte gå och må halvkast hela tiden.

I fredags var jag, Wiola och Nova på Wiolas nya dagis. Det verkar jättebra och hon trivs verkligen redan.. ;) Hittade en kompis direkt och ville inte följa med hem såklart.

I lördags var jag och Wiola på hennes fotbollsträning. Jättekul. Tyvärr så kan hon ju inte träna så mycket eftersom hon är hos pappa varannan helg och sedan en helg i månaden är hon med mig uppe för behandlingen. Men snart blir det bättre kanske. Hoppas på vardagar när det blir vår och de tränar ute.

Sedan gick resten av lördagen åt till att rensa bort allt vi hade kvar att packa upp i vardagsrummet.Nu är det egentligen bara sovrummet kvar. Sedan skall ju en del ner i förrådet och en del skall slängas.. men men.. blir väl gjort någon dag. Tyvärr så springer veckorna iväg. Dels mår jag dåligt en vecka minst, en vecka är jag i väg på behandling.. sedan är det upp och ner till göteborg med tjejerna när det är min "lediga" tid så det blir inte så mycket tid över. Även att jag får behandlingen där uppe tar ju tid.. och röntgen, tandläkartider.. skrapning av cellförändringarna osv. Börjar bli galen på alla tider m.m. Inte nog med provtagningarna minst två gånger i vecka.. allt annat också.

På söndagen kom Davids bror med familj på besök. Jättekul!! Åt och fikade.. och fick pratat en hel del. Alltid kul. :)

I går morse ringde klockan redan 04,30.. upp och väcka tjejerna. Packa färdigt, matsäcken m.m. sedan iväg till stationen. Väl där hittar jag inte husnyckeln??? Remmen och husnyckeln är borta. Bara bilnyckeln kvar. Jag ringer David och meddelar honom och säger att han får titta på parkeringen. Får stressa till tåget. Trapporna ner på stationen är fulla med is och Wiola vågar inte gå. Wilma hjälper henne och jag springer före och köper biljett. Puh.. vi hann med tåget. Jag får en äcklig känsla att jag inte minns om jag låste bilen. Ringer David igen och ber honom åka den vägen och kolla. Haha.. stackarn. Jaja.. vi är på väg i alla fall. Stannar i Kristianstad och skall koppla på en annan vagn som vanligt. Nackdelen är att det tåget är sent.. så vi blir en halvtimma sena därifrån. Puh.. åker därifrån efter vi borde varit i Hässleholm. Lite nervös för att inte hinna med X2000 därifrån mot Göteborg. Jaja.. väl framme i Hässleholm springer vi till rätt perrong, men där står inte tåget. Ser på tavlan att det är 10 min sent.. pust.. rastar hundarna på en liten snöhög på perrongen. Då ropar de ut att de ändrat perrong.. fan.. vi som sprungit uppför trappor, nerför rulltrappor m.m. Skall vi nu behöva göra om allt.. med tre hundar.. frust. Men som tur var så var det samma perrong.. bara byte av sida. Till slut kom vi fram i alla fall.. bara 20 min sena.

Igår la jag mig hos mamma. Vågade inte boka tåg hem ifall det skulle krångla en massa. Men som sagt nu är jag på väg.

Det härliga är att David skulle jobbat i Finland hela veckan, men fick omboka pga vädret. Så nu är han hemma på kvällarna.. och jag vet att det blir go mat ikväll.. lax och annat gott.. mm.. längtar hem.

Nu måste jag packa ner datorn coh göra mig redo för Hässleholm och byta till tåget mot Bromölla. :)


Kram på er allihop!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som om ni haft tur med ert tågåkande trots allt....
Skönt om det inte blir större förseningar är så.
Visst längtar man till våren nu?
Må gott!
Ann-Marie