tisdag 25 november 2008

Information

Då har kvällen innehållit tvättstugan och så har jag satt upp adventsljusstakar och julgardiner. Tvättat fönster m.m. Blir så mysigt och fint, men jag är ju inte klar. Fortsätter imorgon för nu är jag trött.. skall somna tidigt idag. Behöver verkligen sova.. vänta är jobbigt.

Haha. Det är så tyst också.. har typ pratat ett par minuter med David idag.. hm.. det är lite.. haha.. men men.. han kommer ju snart. Jag saknar honom verkligen...

Hittade information på nätet om vad det är de skall göra med mig vid operationen.

Undersökning av portvakt-lymfkörtel
Om man har tjockare melanom undersöker läkaren om cancern har spridit sig till närmaste lymfkörtel. Före hudoperationen måste läkaren hitta den lymfkörtelgrupp, som tar hand om lymfan från just det hudområdet. Gruppen av lymfkörtlar hittas genom att man får en spruta med ett radioaktivt ämne, som fastnar i lymfkörtelgruppen. I samband med själva hudoperationen får man sedan en spruta med ett blått färgämne på den plats där melanomet sitter. Färgämnet når snabbt den första körteln i gruppen, som kallas portvaktskörteln. Läkaren tar bort denna blåa körtel och skickar den till samma laboratorium som tar hand om hudbiten. Om den blå körteln är fri från cancer vet läkaren säkert att även de övriga lymfkörtlarna är fria. Man slipper då onödiga ingrepp mot lymfkörtlarna och får ett lugnande besked om cancern inte spridit sig.

Skönt att se vad som skall hända i alla fall.. väntar på tid.. får väl se när brevet dimper ner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej!

Intressant att läsa om operationen... Bra att veta.

Kollade med teaterlappen och det är 19:30 som gäller, hoppas det funkar!

KRAM KRAM
Carina & narni